1. en
  2. sv

Coach2it

Global coaching

Skicka epost

info@coach2it.com

Ring oss

070 565 00 47


 

11 October 2023
Att byta perspektiv, är ett vanligt verktyg inom coaching. Målet är att få individen att börja tänka utifrån flera perspektiv än de vanliga tankar som vi normalt håller oss inom.
28 August 2023
Känner du att att du hamnar i samma resultat om och om igen!? Tiden räcker inte till? Pengarna är slut? Du går inte ned i vikt? Relationer knakar? osv Har
28 May 2023
De allra flesta som söker coaching, vill på olika sätt förbättra sina resultat, för att utveckla sitt liv, göra en bättre karriär, tjäna mer pengar, utveckla sina personliga förmågor och
14 May 2023
Ett återkommande samtalsämne som förekommer mellan en klient och mig som coach, är rädslan över att göra fel och misstag. För många innebär fel och misstag, en stor känsla av

Fler tips från coachen!

28 May 2023

Få 85 procent att bli 100 procent

 

De allra flesta som söker coaching, vill på olika sätt förbättra sina resultat, för att utveckla sitt liv, göra en bättre karriär, tjäna mer pengar, utveckla sina personliga förmågor och färdigheter eller kanske utveckla ett företag eller organisation!?

 

I alla dessa fall är det vanligt att alla fått höra, ”du ska ge 100 procent för att lyckas, allra helst 110%”. Men hur bra fungerar det egentligen, relaterat till människors hälsa och verkliga resultat?

 

Om du tänker dig en kortdistanslöpare, så ger den allt för att det är en kort distans, kanske 100 meter eller 500 meter, men inte längre. Om du jämför med en långdistanslöpare, håller den ett helt annat tempo, för att orka under en längre sträckor, exv 10 km eller längre och därför springer under längre tid. Det innebär alltså, att om du ställer upp en kortdistanslöpare bredvid en långdistanslöpare, vinner den som är bäst anpassad till tävlingssträckan.

 

Detsamma gäller när det gäller att göra karriär, starta, utveckla, förändra och driva företag eller vara en chef/ledare inom ett företag/organisation dvs det handlar om att orka över tid. Det innebär, att om du springer kortdistanser varje dag, ökar risken att du inte orkar över tid eller till och med blir utbränd. Om du i stället satsar på att vara en maratonlöpare och håller dig till ca 85 procent (du kan själv välja din procentsats!)) av din kapacitet, kommer du orka mycket längre.

 

Det finns här några undantag och det är exv vid kortare projekt, där kan ”kortdistansstrategin” fungera bättre, dock med bra vila innan näsa ”distanspass”.

 

Tyvärr, möter vi som coacher ofta klienter som riskerar eller som redan gått i väggen och som söker lösningar på hur dom ska komma ur sin arbetssituation. Fundera i så fall på ovanstående, innan du riskerar att inte nå några andra resultat än att du blir långvarigt sjuk!?

 

Tänk på att ta pauser, vila och återhämta dig under arbetspassen.

 

Ta hand om dig, till ca 85% och lev lycklig hela livet!)))

 

Författare:

Claes-Göran Hammar

Master coach & mentor

För fler framgångsrika företag och människor.

Skicka epost

info@coach2it.com

© Copyright 2023 Coach2it   |   GDPR & Allmänna villkor  

Powered by Zuport.se

Övriga länkar

 

Mer om oss

 

Vårt team

 

Tips från coachen

 

Kontakt

Följ oss i sociala kanaler