1. en
  2. sv

Coach2it

Global coaching

Skicka epost

info@coach2it.com

Ring oss

070 565 00 47


 

11 October 2023
Att byta perspektiv, är ett vanligt verktyg inom coaching. Målet är att få individen att börja tänka utifrån flera perspektiv än de vanliga tankar som vi normalt håller oss inom.
28 August 2023
Känner du att att du hamnar i samma resultat om och om igen!? Tiden räcker inte till? Pengarna är slut? Du går inte ned i vikt? Relationer knakar? osv Har
28 May 2023
De allra flesta som söker coaching, vill på olika sätt förbättra sina resultat, för att utveckla sitt liv, göra en bättre karriär, tjäna mer pengar, utveckla sina personliga förmågor och
14 May 2023
Ett återkommande samtalsämne som förekommer mellan mina klient och mig som coach, är rädslan om att göra fel och misstag. För många innebär fel och misstag, en stor känsla av

Fler tips från coachen!

14 May 2023

Det blir inte fel, när det leder till utveckling

 

Ett återkommande samtalsämne som förekommer mellan mina klient och mig som coach, är rädslan om att göra fel och misstag. För många innebär fel och misstag, en stor känsla av misslyckande och i vissa organisationer, upplevs detta mer tydligt än andra.

 

Men vad är egentligen ett fel eller ett misstag? Det finns här ett stor mängd faktorer som påverkar, bla hur bra man lärt sig innan, omgivningen samt personliga förutsättningar.

 

Men om vi istället för att se fel och misstag som någonting negativt och något som vi är rädda för, istället se det som en möjlighet till lärdom och utveckling, då förändras hela innebörden och det är detta som blir coachens roll när dessa frågor, oro och rädslor dyker upp.

 

För att omvandla ett misstag eller fel till utveckling, används en 3-stegsmodell:
 

1 - Börja med att berätta för den som gjort fel/misstag, "att nu blev det lite tokigt eller fel"!. Tänk på att kommunicera på ett anständigt sätt.

2 - Berätta sedan hur det blev fel eller ett misstag, så att den som gjorde felet/misstaget förstår hur det blev ett fel/misstag. Om personen inte förstår hur den gjorde, kommer den sannolikt att göra om felet/misstaget.

3 - Förklara sedan hur personen skall göra rätt och därmed omvandlas felet/misstaget till lärdom och utveckling.

Det som tyvärr är vanligt, är att många enbart använder det första steget, vilket för den som gjorde fel/misstag att känna sig som en dålig människa eller även korkad och framförallt, kommer den bli rädd att försöka igen, vilket kraftigt kan motverka alla former av utveckling.

Genom att använda 3-stegsmodellen ovan, kan ni förändra en hel företagskultur!

Om ni behöver utveckla ledare och personalgrupper, kontakta oss!

 

Författare:

Claes-Göran Hammar

Master coach & mentor

För fler framgångsrika företag och människor.

Skicka epost

info@coach2it.com

© Copyright 2023 Coach2it   |   GDPR & Allmänna villkor  

Powered by Zuport.se

Övriga länkar

 

Mer om oss

 

Vårt team

 

Tips från coachen

 

Kontakt

Följ oss i sociala kanaler