1. en
  2. sv

Coach2it

Global coaching

Skicka epost

info@coach2it.com

Ring oss

070 565 00 47


 

11 October 2023
Att byta perspektiv, är ett vanligt verktyg inom coaching. Målet är att få individen att börja tänka utifrån flera perspektiv än de vanliga tankar som vi normalt håller oss inom.
28 August 2023
Känner du att att du hamnar i samma resultat om och om igen!? Tiden räcker inte till? Pengarna är slut? Du går inte ned i vikt? Relationer knakar? osv Har
28 May 2023
De allra flesta som söker coaching, vill på olika sätt förbättra sina resultat, för att utveckla sitt liv, göra en bättre karriär, tjäna mer pengar, utveckla sina personliga förmågor och
14 May 2023
Ett återkommande samtalsämne som förekommer mellan mina klient och mig som coach, är rädslan om att göra fel och misstag. För många innebär fel och misstag, en stor känsla av

Fler tips från coachen!

27 February 2023

Är det enklare att säga att det är svårt?

 

Som coach hör man ofta klienten säga, det är så svårt! Själva uttalande i sig, berättar att en klient både sammanfattar och förklarar sin nuvarande situation, med att något är svårt. Uttalandet beskriver alltså hur klienten ser på sin nuvarande situation och det är vad som händer därefter som gör skillnaden.

 

För den som väljer att använda sin förklaring att det är svårt, för att inte behöva ta tag i, förändra något eller sig själv, lära sig hur man gör, den använder alltså orden som en ursäkt när den uttrycker att det är svårt. Det berättar att klienten egentligen vill nå någon annanstans, men inte vet hur eller är redo att göra det som behövs för att nå dit. Detta bottnar i sig själv, i att det upplevs en brist på kunskap, resurser eller självkännedom över att det ens är möjligt.

 

Coachens roll är därav att först och främst, komma fram till om klienten verkligen vill få en förändring eller om nuläget är ett motstånd mot att göra en förändring, som den djupt inom sig egentligen inte vill!?

 

Om klienten verkligen vill, då hjälper coachen sin klient att lägga upp en realistisk plan, analysera vilka resurser som finns eller behövs samt att få klienten att lita på sig själv att den både kan och orkar.

 

Om vi enkelt jämför med vinnaren av olympiskt guld i maraton, så började inte vinnaren springa rekordsnabbt dag 1, utan det ligger år av träning bakom, för att få styrka, snabbhet, uthållighet, envishet osv.

 

Är det alltså så svårt, eller kan du genomföra det du vill om du tänker annorlunda, delar upp det som är svårt i mindre bitar och gör det över en längre tid?

 

Vad tycker du är svårt?

 

Lycka till!

 

Vill Du prova om coaching kan få dig att göra det som är svårt, enkelt? - Boka en kostnadsfri coaching >>>

 

Författare:
Claes-Göran Hammar

Master coach & mentor

För fler framgångsrika företag och människor.

Skicka epost

info@coach2it.com

© Copyright 2023 Coach2it   |   GDPR & Allmänna villkor  

Powered by Zuport.se

Övriga länkar

 

Mer om oss

 

Vårt team

 

Tips från coachen

 

Kontakt

Följ oss i sociala kanaler